Avantaje incalzire prin pardoseala Zewotherm

Poze_2Incalzirea in pardoseala s-a dovedit a fi un sistem foarte eficient, corespunzator cerintelor actuale de constructie. Ea si-a castigat pozitia fruntasa pe piata ca fiind incalzirea cu agent termic la temperatura scazuta ideala.

Incalzirea in pardoseala se remarca prin timpul de reactie scazut si prin caldura radianta placuta care creaza un confort de neegalat. Evident ca niciun sistem de incalzire se aproprie atat de mult sistemului ideal decat incalzirea prin pardoseala.

Incalzirea in pardoseala este ideala in combinatie cu sistemele de incalzire moderne si ecologice cum ar fi pompa de caldura si panourile solare prin faptul ca foloseste temperaturi scazute. Ea este sistemul predestinat pentru constructiile eficientizate energetic.

 

Avantaje incalzire in pardoseala:

  • Libertate arhitecturala: neavand radiatoare care restrang posibilitatile de amplasare al mobilierului incaperile pot fi amenajate dupa bunul plac. Dealtfel si alegerea stratului final este libera – parchet, parchet stratificat, parchet laminat, piatra, gresie, mozaic, pluta sau mocheta – alegerea dvs. nu este ingradita.
  • Timp de reactie rapid: prejudecata “lent” nu mai exista. Sistemul de incalzire prin pardoseala reactioneaza rapid la schimbarile meteo si al temperaturii exterioare. Efectul de autoreglare face ca degajarea caldurii sa se adapteze automat cerintelor de confort termic.
  • Climat ambiental sanatos: caldura radianta unei incalziri prin pardoseala este ideala in special pentru persoane alergice deoarece ridicarea prafului este inexistenta. Aerul in incaperi nu este uscat fortat iari aparitia mucegaielor sau a umezelii este redusa.
  • Ecologic: in special in situatii unde sunt utilizate panouri solare sau pompe de caldura incalzirea in pardoseala cu temperaturi scazute este alegera potrivita.
  • Valoare construita mai mare: cu un sistem de incalzire prin pardoseala valoarea cladirii urca considerabil – preturile si posibilitatile de vanzare sau inchiriere sunt mai ridicate.
  • Costuri la utilitati mai mici: datorita caldurii radiante pe toata suprafata si al temperaturilor utilzate mai mici costul incalzirii este mai mic cu pana la 12% fata de alte sisteme de incalzire. Chiar si cand geamurile sunt deschise pentru aerisire pierderile de energie sunt mai mici comparativ cu incalzirea prin radiatoare deoarece nu este utilizat aerul ca agent termic ci pardoseala.
  • Siguranta: normele stricte pentru Germania si Europa garanteaza o siguranta verificata si certificata pentru sistemele de incalzire prin pardoseala.

Leave a Reply