Proiect casa fam. Bucsar Zoltan in Gherla, jud. Cluj

Ne apropriem de final cu proiectul din Gherla, vechea casa armeneasca al familiei Bucsar Zoltan. Proiectul este echipat de catre noi cu: incalzire in pardoseala cu functie de racire pasiva, ventilatie centralizata cu recuperare de caldura, schimbator de caldura in sol pentru sistemul de ventilare, pompa de caldura aer/apa. termosemineu, boiler tanc in tanc si instalatie solara. Proiectul este unul foarte interesant avand in vedere istoria cladirii, o veche casa armeneasca in Gherla, oras care gazduieste cea ma mare comunitate armeneasca din afara Armeniei. Casa este zidita din piatra, peretii ajung in unele locuri sa aiba o grosime de 160 cm (wow).

In continuare va invitam sa vedeti poze din timpul executiei, cele finale urmeaza a fi postate si ele aici. Un click pe poza deschide un slider cu toate.

Sistem de incalzire si racire in pardoseala ZEWOTHERM/Germania

incalzire si racire prin pardoseala – Zewotherm sistem cu cleme

sapa incalzire in pardoseala

sistem de incalzire in pardoseala – faza de montaj

 

 

 

 

 

 

termostat incalzire / racire in pardoseala

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistem de ventilare cu recuperare de caldura / schimbator de caldura in sol

centrala de ventilare cu recuperare de caldura, faza de instalare.

sistem de ventilare cu recuperare caldura

anemostat ventilatie cu recuperare caldura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul de ventilare cu recuperare de caldura centralizat in acest proiect foloseste o unitate centrala Zewotherm cu un volum max. de 200 mc / ora. Unitatea dispune de un bypass automatizat pentru vara, schimbator de caldura foarte eficient cu un grad de recuperare al caldurii de 92% si este utilizabila pentru cladiri rezidentiale de pana la 160 mp. Unitatea centrala este certificata pentru case pasive de catre institului de specialitate dr. Feist in Darmstadt / Germania. Clasificarea energetica este A+, consumul electric se situeaza la 0.4 W / mc ora ventilat (la 200 mc/ora putere max consumul electric este de 80 W / ora). Unitate dispune de filtre clasa F7 pentru aerul proaspat introdus in casa si de un Filtru Clasa G4 pentru aerul viciat. Carcasa este fabricata din tabla zincata, izolata termic, fara punti termice. Vana de condensa este alcatuita din otel INOX.

In poze se vad amortizoarele de sunet care asigura o functionare silentioasa al sistemului. Pentru racordul la aer proaspat se foloseste o teava din PE izolata termic pentru a evita formarea condensului. Aerul proaspat trece inaintea unitatii centrale de ventilare printr-un schimbator de caldura in sol netec / Germania. Utilitatea si functionearea acestui sistem este descrisa aici si aiciSchimbatorul de caldura in sol dispune si el de un filtru clasa F7. Despre sisteme de ventilare cu recuperare caldura, dimensionare, clase filtrare, etc… aici.

 

Pompa de caldura reversibila aer / apa Technibel

pompa de cadura aer / apa – incalzire / racire

instalare pompa de caldura

Technibel pompa de caldura aer / apa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatii suplimentare si detalii tehnice aici. In acest caz pompa de caldura este folosita pentru incalzire si racire prin intermediul incalzirii in pardoseala.