Tehnologia termosemineelor Rohem

Heizkosten sparen

 

 

Economie la intretinere, design superb

Termosemineul ROHEM va ajuta sa economisiti substantial cu incalzirea spatiului locuibil. Lemnul are o forta calorica mare iar daca e ars intr-un mod inteligent si folosit intr-o instalatie gandita rezulta caldura placuta la costuri imbatabile.

Si daca asta se intampla in fata unui focar superb care da o nota de design aristocrata spatiului, al carui geam ramane curat tot timpul, lasand vedere libera inspre foc putem vorbi de o solutie buna in adevaratul sens al cuvantului.

 

 

 

 

 

 

instalare simpla temosemineu

Instalare simpla

Instalarea unui termosemineu este cat se poate de simpla. Incaperea in care se doreste a fi instalat trebuie sa dispuna de un horn potrivit si posibilitatea de amplasare a unui tub inspre exterior pentru admisia aerului de ardere. De asemenea este necesara instalarea de conducte termice (tur/retur) inspre camera tehnica respectiv inspare vasul tampon, boilerul tanc in tanc, boiler apa calda menajera, etc.. Totodata este nevoie de o conducta cu apa curenta pentru schimbatorul de caldura de siguranta integrat in fiecare termosemineu ROHEM, in cazul in care focarul este folosit si intervine o pana de curent. In final mai este nevoie de o conexiune electrica intre focar si unitatea de control electronica.

 

 

 

 

 

 

 

admisie aer din exterior pentru termosemineu

Admisie aer din exterior

Acest aspect este foarte important, tine de siguranta exploatarii unui focar. Casele izolate termic conform standardelor moderne sunt etanse, aerul exterior nu patrunde in interior, nu se intampla o ventilare naturala. In cazul semineului fara admisie a aerului pentru ardere din exterior se foloseste aerul din interiorul casei pe care il evacueaza prin horn. Astfel in casa se creaza o subpresiune iar in anumite situatii aceasta poate duce la inversarea procesului de evacuare al gazelor toxice, aerul patrunde prin horn si focar in incapere existand riscul de intoxicare cu monoxid de carbon. Toate semineele ROHEM folosesc aerul din exteriorul cladirii pentru arderea lemnului.

 

 

 

clapeta admisie aer in focar duo reglata electronic

 

 

 

Admisie aer reglabila DUO / Unica pe piata

Admisia aerului primar si secundar in focar sunt reglate electronic de calculator in functie de parametrii semnalati din intregul sistem de incalzire (focar, vas tampon, boiler apa calda menajera, etc..). Admisia de aer reglabila electronic DUO inbunatateste procesul de ardere al lemnului si optimizeaza intregul sistem de incalzire. Rezultatul este o economie substantiala la consumul de lemne fata de alte solutii si un timp mai indelungat de ardere al lemnului in focar. Aceasta tehnologie unica pe piata se regaseste doar la ROHEM.

 

 

 

geam dublu la usa termosemineu

 

 

 

Sticla potrivita pentru spatiul de amplasare

In cazul in care aveti nevoie de o forta mare de incalzire data de necesitatile spatiului locuibil dar camera de amplasare a semineului este in comparatie mica se doreste putere mare inspre apa / incalzire si degajare de caldura mica inspre camera. ROHEM ofera in seria GLASS geamuri duble pentru o izolare termica mai buna inspre incapere. Astfel se gaseste proportia ideala intre putere de incalzire si degajare caldura inspre camera de amplasare.

 

icon_02

 

 

 

 

 

 

semineu captusit in apa

Invelit complet in apa – tehnologie aquaTECH

Punga de apa inveleste focarul complet, deci pe langa partea dorsala silateralele respectiv partea superioara au pereti dubli care contin o punga de apa. In plus sunt schimbatoare de caldura suplimentare amplasate diagonal. Semineul este invelit complet in apa din sistemul de incalzire a casei. Astfel transferul de energie inspre apa este marit iar spatiul de amplasare al focarului nu este supraincalzit. Randamentul acestor focare inspre apa este de peste 80%!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sistem limpezire geam – geam cu functie autocuratareQuerschnitt_Neo_Opal-1024x723

Aerul secundar este admis prin partea superioara in focar dupa care este canalizat pe suprafata sticlei.

Aerul secundar este necesar pentru arderea lemnului, admisia aerului primar (cel introdus din partea de jos prin cenusar) este inchisa dupa ce lemnul arde.

Aerul secundar provoaca o postardere a gazelor si duce la o ardere curata, fara emisii sau funingine. Astfel geamul este “limpezit” in permanenta si ramane curat pentru o experienta in fata semineului ferita de neplaceri.

La cerere sticla poate fi tratata suplimentar cu un strat de metaloxid invizibil pentru ochiul uman cu functie de autocuratare, efect numit piroliza. Efectul provoaca o incalzire a partii interioare a geamului cu ca. 25% mai mare decat la o sticla normala, arderea este astfel imbunatatita inca o data. Datorita acestui proces de ardere curata nu exista practic particole care se pot depune pe geam.

 

 

 

 

reglaj_electronic_duo_rohem

Reglaj electronic – Sistem inteligent

Reglajul electronic ROHEM supravegheaza si ghideaza intregul sistem de incalzire cu termosemineu folosind. Rolul principal al reglajului este mentinerea temperaturii in punga de apa al focarului la valoarea prestabilita. Acest lucru este asigurat prin reglarea si adjustarea clapetelor DUO pentru admisia aerului de ardere in focar din exterior in functie de temperatura focarului respectiv a agentului termic din sistemul de incalzire.

Reglajul electronic permite supravegherea si pornirea pompelor de recirculare folosite in sistem cum ar fi pompa principala care recircula agentul termic in termosemineu, pompa folosita pentru prepararea apei calde manejere sau pompele pentru sistemul de incalzire in casa.

Innovation-made-in-Germany_logo