ZEWOTHERM – Ventilatie centrala controlata cu recuperare de caldura 

 

Modul de functionare ventilare cu recuperare caldura

schema functionare sistem ventilare cu recuperare caldura centralizat

schema functionare sistem ventilare cu recuperare caldura centralizat

Aerul viciat din anumite camere (ex. bai, bucatarie) este extras si inlocuit cu aceasi cantitate de aer prospat si filtrat in alte camere (ex. dormitoare, living).

Presiunile diferite se egalizeaza in interiorul casei, fara zgomot si fara curenti de aer.

Cantitatea aerului introdus este tinuta mereu in balanta cu cantitatea aerului evacuat, volumul aerului este controlat si constant pe ambele parti.

Schimbatorul de caldura integrat in unitatea centrala recupereaza caldura din aerul viciat in proportie de pana la 92%, chiar si in conditii de ger de pana la -10 °C. Aerul exterior poate prelua asadar aproape toata caldura inmagazinata in aerul viciat sau altfel spus, aerul introdus in casa are aproape valoarea temperaturii interioare.  Acest aspect nu duce numai la reducerea costurilor de incalzire – confortul simtit in casa este inegalabil.

Sistemul opereaza silentios (aproape insonor), aerul este transportat in mod continuu, insesisabil, fara sa creeze probleme persoanelor alergice. Unitatile centrale cu puteri cuprinse intre 150 m³/h, 180 m³/h, 250 m³/h sau 500 m³/h sunt echipate din fabrica cu ventilatoare radiale economice alimentate cu curent continuu (tehnologie ECM), dispun de un reglaj al volumului constant intre evacuare si admisie, sunt echipate cu un by-pass 100% automatizat pentru vara si filtre de inalta performanta clasa F7 (optional F9) pentru aerul proaspat si clasa G4 pentru aerul viciat. Consumul de energie electrica este extrem de redus, ex: unitatea centrala pentru o casa cu 150 mp consuma numai 60 W.

Sistemul de canale poate fi amplasat sub tavan, in tavan, sub incalzirea in pardoseala sau in pereti. Tubulatura pentru canale este fabricata din polietilena 100% noua, fara adaos de material reciclat la care se adauga un material cu continut de argint pentru prevenirea formarii sau propagarii de bacterii. Pentru prevenirea depunerilor de praf in interior tubulatura are un strat extrem de neted. Se utilizeaza si tubulatura din otel zincat, circulara sau plata.

Amortizoarele de sunet livrabile ( 4 tipuri diferite) sunt foarte eficiente si pentru fiecare aplicatie in parte. Fiindca fiecare ventil de introducere sau evacuare al aerului este conectat separat la distribuitor se impiedica transmiterea de sunete din camera in camera (este imposibil).

Aerul introdus este filtrat, praful, insectele si galagia raman afara. Un confort mai mare nu este realizabil.

Dr.FeistSistemul Zewotherm de ventilare cu recuperare caldura este premiat  de catre institutul abilitat in acest domeniu din Germania, institutul pentru case pasive Dr. Feist – Darmstadt, cu certificatul “Utilizabil pt. Case Pasive”.

 

Sistemul indeplineste cerintele referitor la eficienta energetica pentru uz in case concepute a fi eficientizate energetic sau case pasive.